Oldalak

2012. február 10., péntek

Töltött farsangi fánk  50 dkg liszt,3 dkg élesztő,tej,4 tojássárgája,10 dkg cukor,1cs. vaniliás cukor,a sütéshez olaj a töltelék karamellás pudingot főztem .Az élesztőt kevés cukros tejbe megfuttatjuk majd összedolgozzuk a liszttel,tojássárgájával,a maradék cukorral,és a vanilás cukorral és annyi langyos tejel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk végül beledolgozzuk az olvasztott vajat.langyos helyen duplára kelesztjük.Lisztezet deszkán ujjnyi vastagságra nyújtjuk,és szaggatóval kiszúrjuk.Letakarva 10 percig kelesztjük,majd aljukkal felfelé olajba meg sütjük .A pudingot meg főzzük ha ki hűlt meg töltjük a fánkokat 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése