Oldalak

2012. augusztus 25., szombat

Karamellás csoki desszert 
Hozzá valók
Karamellhez 5 evő kanál cukor
Krémhez
4 tojás
120ml sűritett tej
600 ml tej
Vaniliakivonat
Csokipiskótához
3 tojás
10 dk cukor
120 ml tej
1tk.kávé
3 tk.caco

120ml olaj
1 sütőpor
175g liszt



A cukrot egy lábasban karamelizáljuk  ha készen van bele öntjük a formákban ha nincs egy 20 cm torta formába.és félre teszünk.
Krém  A hozzá valókat össze keverjük míg homogén nem lesz és bele ötjük a forma feléig  ha egy nagyot csinálunk akor az egészet.
A cacaos piskotához 3 tojást,cukrot habosra keverjük majd hozzá adjuk a langyos tejeskávét és tovább keverjük hozzá jön az olaj és az elkevert cacaos liszt és sütőpor.Ha jól elkeverjük bele öntjük a formák közepére Egy nagy tepsiben vizet öntünk és beletesszük a formákat vagy a torta formát és 180C 45percig sütjük.Ha készen van hadijuk kihűlni és be tesszük a hűtőben   még legalább 4 órát.
egy kicsit macerás de nagyon finom 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése